I en värld full av budskap behövs mer kommunikation

Vill du förändra världen?

Vi har aldrig uttryckt oss lika mycket och lika ofta som idag. Och vi vet att antalet tweets, delningar och nyhetsuppdateringar kommer att vara fler imorgon. Hur sjutton gör du dig hörd i bruset?

För att nå fram med ett budskap behövs människor som ser hela bilden, som förstår hur allt hänger ihop. Först när du gör det kan du skapa kommunikation. Vem vet, kanske förändrar du världen av bara farten.

För att förbereda framtidens kommunikatörer, mediestrateger och journalister för den ständigt föränderliga världen startar vi hösten 2017 ett nytt kandidatprogram i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik vid Uppsala universitet.

Inbjudan

Torsdag den 1 juni 2017 kl 16.00-18.00 presenterar vi utbildningen för kollegor, alumner och branschfolk. Korta föreläsningar varvas med diskussion om samverkan mellan utbildning och arbetsliv. Vi bjuder på dryck med tilltugg.

Vi vill gärna att du och dina kollegor kommer.

Plats: Hörsal 2, Ekonomikum, Kyrkogårdsgatan 10 (google maps)

Varmt välkomna!

Anmäl dig till evenemanget

Sista anmälningsdag: 2017-05-26

Kontaktperson: Ylva Ekström, pedagogisk studierektor vid institutionen för informatik och media

Program

Presentation av den nya utbildningen, samverkan och mingel torsdag 1 juni 2017 kl 16.00-18.00. Hörsal 2, Ekonomikum, Kyrkogårdsgatan 10.

Välkomsthälsning
Therese Monstad, studierektor medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik

MKV och journalistik vid Uppsala universitet i backspegeln
Göran Svensson, universitetslektor medie- och kommunikationsvetenskap

Äntligen ett kandidatprogram!
Ylva Ekström, programsamordnare kandidatprogram i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik

Why have Media, Communication and Journalism Studies at a university?
Nico Carpentier, professor medie- och kommunikationsvetenskap

"Samtiden är mobil" - en miniföreläsning om dagens medievanor
Albin Wiman, journalist Upsala Nya Tidning

Akademi + Näringsliv x Uppsala = Sant