Department of Informatics and Media

Panelsamtal Åsikt Uppsala: Vad är sant i postsanningens tid?

2017-05-12

Göran Svensson, medieforskare vid institutionen för informatik och media, var en av de fyra forskarna som torsdag 11 maj deltog i panelsamtalet om vad som är sant i postsanningens tid.

Maria Ripenberg, debattredaktör på UNT, var moderator och i forskarpanelen deltog förutom medieforskaren Göran Svensson Thomas Nygren, skolforskare, Ulf Danielsson, fysiker och populärvetenskaplig författare samt Elena Namli, etiker och Rysslandsforskare.

Under panelsamtalet diskuterade de fyra forskarna bland annat journalistiken idag, vad vi kan lita på samt hur medierna ska förhålla sig i en värld där allt rusar på så snabbt.

Panelsamtalet Åsikt Uppsala: Vad är sant i postsanningens tid? arrangerades av Uppsala universitet och UNT.

Se panelsamtalet:

Åsikt Uppsala: Vad är sant i postsanningens tid? Panelsamtal 11 maj 2017 i Tovensalen, Missionskyrkan, Uppsala. Paneldeltagare (f v): Elena Namli, etiker och rysslandsforskare; Göran Svensson, medievetare; Ulf Danielsson, fysiker och populärvetenskaplig författare; Thomas Nygren, utbildningsvetare. Moderator: Maria Ripenberg, debattredaktör UNT.

Vi måste tänka själva, artikel av Elena Namli, UNT debatt 2017-05-10

Nu ska nyhetsflöden hos unga granskas, artikel av Elinor Sandow, UNT 2017-05-10

Så gör du för att avslöja falska nyheter, artikel av Elin Sandow, UNT 2017-05-10

När kollade du en primärkälla senast?, artikel av Maria Ripenberg, UNT 2017-05-11