Att vara på plats: Ett panelsamtal om bildjournalistiken i samband med utställningen Årets Bild

2018-04-20

Maria Nilsson, medieforskare på institutionen för informatik och media vid Uppsala universitet, är medarrangör och moderator vid panelsamtalet som äger rum på Galleri Kontrast i Stockholm tisdag 24 april.

Deltagare: Paul Hansen, fotograf Dagens Nyheter; Christoffer Hjalmarsson, fotograf Expressen/frilans; David Lundmark, fotograf Dagens Arbete; Anna Tärnhuvud, fotograf Aftonbladet/frilans; Mats Schagerström, bildchef TT Nyhetsbyrån och Christoffer Brask, reportagechef Expressen.

Moderator: Maria Nilsson, medieforskare på institutionen för informatik och media, Uppsala universitet.

Hur är det att möta och fotografera människor i utsatta situationer? Vilket ansvar har redaktionerna att publicera eller avstå från att publicera bilder av kriser och konflikter? Vilken funktion fyller bildjournalistiken i eran av ”fake news” och propaganda när bildmaterial sprids ”viralt” på sociala medier? Hur formar bildjournalistiken vår uppfattning av samtiden och det förflutna och vilken roll kommer bildjournalistiken att spela i framtiden?

De frågorna är utgångspunkter för kvällens samtal – arrangerat i samband med utställningen Årets Bild 2018 – där fotografer, nyhets- och bildchefer och redaktörer med sammantaget bred och djup kunskap och erfarenhet samtalar om bildjournalistikens samtida och framtida roll.

Att vara på plats: Ett panelsamtal om bildjournalistik, Galleri Kontrast, tisdag 24 april 2018 kl 18.30. Fri entré.

Evenemanget på facebook:
facebook.com/events/1984212625240156/
facebook.com/groups/588537647959019/permalink/1373781266101316/

Kontakta Maria Nilsson om du har några frågor.