Sveriges mest populära utbildning inom medier, kommunikation och journalistik

2020-04-21

För fjärde året i rad är kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik vid institutionen för informatik och media det mest sökta programmet i Sverige inom sitt fält.

Kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik har 358 förstahandssökanden och totalt 1394 sökande. Det gör det till Sveriges mest eftersökta program inom områdena medier, kommunikation, journalistik och information.

Även andra program vid institutionen för informatik och media är mycket eftersökta. Kandidatprogrammet i systemvetenskap – inriktning systemvetenskap har 280 förstahandssökande och totalt 1120 sökande vilket gör att programmet är ett av de mest sökta IT-/dataprogrammen i landet. Masterprogrammet i management, kommunikation och IT (MKIT), som är ett samarbete mellan institutionen för informatik och media och företagsekonomiska institutionen, har 247 förstahandssökande och är bland de tiotal mest sökta utbildningarna i landet inom området kommunikation.

Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik